Office 365

de kalkmagneet is goedkoop en omstreden werkt het wel

 

Voor een relatief bescheiden bedrag eindelijk verlost zijn van die vervelende kalkaanslag? Voor bedragen van minder dan 200 euro worden er allerlei magneten verkocht die volgens de verkopers een ontkalkende werking hebben. Meer informatie over deze magneten vind je onder andere op de website.

 

De kalkmagneet is absoluut goedkoop, maar dit apparaat is ook omstreden. Waarom? In theorie kan de polariteit vanionen/elektrolyten door een krachtig magnetisch veld veranderen. Het calcium in het water wordt door de magneet geïoniseerd of gepolariseerd met als gevolg dat calcium zich niet meer kan hechten. Er kan zo dus ook geen kalkaanslag meer ontstaan.

 

De werking van de kalkmagneet is nogal twijfelachtig. Het is nooit aangetoond dat de kalkmagneet ervoor zorgt dat er minder kalkaanslag ontstaat. Deugdelijk wetenschappelijk bewijs ontbreekt. Er zijn wel onderzoekers die beweren dat het om de waterleiding heen doen van een kalkmagneet, die al te koop is vanaf enkele tientjes, ervoor kan zorgen dat men minder last heeft van kalkaanslag. De onderzoeken waar deze mensen naar verwijzen zijn niet van voldoende kwaliteit om conclusies uit te kunnen trekken. Bovendien worden die onderzoeken vaak vrijelijk geïnterpreteerd.

 

Waarom een kalkmagneet niet goed kan werken

Er wordt dus beweerd dat een rond een waterleiding geplaatste magneet calcium en andere hardheidsmaterialen in het water kan neutraliseren. Dit is echter twijfelachtig. Bij de mogelijke werking van een magneet op de stoffen in een waterleiding spelen meerdere factoren een rol.

 

Factoren die een rol spelen zijn onder ander vermogen, polariteit, magnetische veldsterkte, de hellingshoek van de magneet, de leiding lengte, dikte van de leiding en de watertemperatuur. Vanwege al die factoren is de kans erg groot dat de magneet niet werkt ter voorkoming van kalkaanslag.

 

De kalk in de waterleidingen wordt dus niet doeltreffend geneutraliseerd. Stel dat de kalkmagneet wel goed werkt. Dan is dat slechts een tijdelijk effect. Waarom? Omdat het effect van een magneet op water en op de in het water opgeloste ionen tijdelijk is.

 

Andere mogelijkheden

Wil je definitief verlost worden van kalkaanslag? Kies dan voor een traditionele waterontharder of voor het iets goedkopere HappyDrops systeem. Beide systemen hebben hun effectiviteit ruimschoots bewezen. Je bent definitief verlost van kalkaanslag.

 

HappyDrops is beter dan traditionele waterontharders. Er wordt door HappyDrops geen zout toegevoegd aan het water. Bovendien is dit systeem compacter en voordeliger dan een traditionele waterontharder. Wil je meer weten over HappyDrops? Raadpleeg dan de website.