Office 365

office 365 integreren op jouw werkplek

Bedenk dat Office 365 meer is dan software. Office 365 integreren is heel goed mogelijk. Met Office 365 ontstaan er moderne werkplekken. Office 365 moet op een slimme manier geïmplementeerd en ingericht worden binnen de bestaande IT-omgeving. Dan kunnen de bestaande systemen probleemloos samenwerken met Office 365. Bovendien kan er dan optimaal gebruik worden gemaakt van elke update en innovatie binnen Office 365.

Het belang van het Office 365 integreren

Waarom is het Office 365 integreren belangrijk? Omdat Office 365 dan gekoppeld is aan de andere softwaresystemen binnen het bedrijf. Die koppeling maakt het mogelijk om de gegevens van Office 365 optimaal te benutten. Contacten, afspraken in de agenda in de bestaande software en in Office 365 zijn dan gesynchroniseerd. Gegevens hoeven dus niet meerdere keren te worden ingevoerd.

Voorbeeld Office 365 integreren: koppeling met de agenda

Doorgaans maken bedrijven en scholen zowel gebruik van Office 365 als van aparte planningssoftware. Integratie is mogelijk. De Office 365 agenda kan bijvoorbeeld worden gekoppeld aan de door scholen gebruikte software Magister. Zo is de Magister-agenda met items van de docenten direct verbonden met de Office 365 agenda.

Voorbeeld 2: je relaties en contacten direct in Office 365

Stel je gebruikt een CRM pakket voor het registreren van je relaties en contacten. Het is dan mogelijk dat die relaties en contacten direct beschikbaar zijn in Office 365. Dankzij het Office 365 integreren kan er direct een e-mail worden gestuurd naar een relatie. Het is niet nodig om eerst het e-mailadres van die relatie op te zoeken.

Voorbeeld 3: je e-mails gekoppeld met Office 365

Het is dus mogelijk om je e-mails te koppelen met Office 365. De mails van een mailbox kunnen automatisch worden uitgelezen. Dat heeft tot gevolg dat diverse taken en handelingen worden geautomatiseerd. Zo kunnen bijvoorbeeld orders automatisch worden ingelezen in een boekhoudpakket. Een uit de mailbox gehaalde bijlage met orders van een bepaalde afzender wordt dan automatisch geregistreerd als verkooporder in het boekhoudpakket. Een Office 365 integratie met de e-mail is ook te gebruiken voor urenregistratie, voorraadbeheer en financiële boekingen.

Wil je meer weten over Office 365 integreren?

Je hebt gezien dat het integreren van Office 365 met andere softwarepakketten veel voordelen biedt. Meer weten over die integratie? Neem dan contact op met Spete.nl ICT diensten. Spete is een erkende Office 365 specialist. De contactgegevens vind je op hun website!